Vernissage med Patrik Lundell

Home  >>  Blogg  >>  Vernissage med Patrik Lundell

Vernissage med Patrik Lundell

On april 5, 2016, Posted by , in Blogg, Mat, tags , , , , , With No Comments
May Contain Traces Of

May Contain Traces Of

Igår bjöd konstnären Patrik Lundell på vernissage under namnet May Contain Traces of på House of Hairdressers i Stockholm. Den gemensamma nämnare för utställningen är tavlor som Lundell skapat under sina resor till Florence, Los Angeles och San Diego tillsammans med andra verk målade hemma på Värmdö. Jag har haft glädjen att känna Patrik under ett par års tid och följt hans konst och utvecklingen av densamma. Från ett juvenilt och något trevande bildspråk har han under bara ett par år hittat en mer nyanserad och samtidigt expressiv stil med tydlig förankring i sin egna mycket karaktäristiska skapande som, likt en sjudande livsnerv, genomsyrar hans konst.

Jag har tidigare skrivit om restaurangen Parkliv i Sundbyberg som, utöver att servera de bästa luncherna, även är mycket framåt i produktionen av sin egna must. När krögare Olle Belfrage berättade att en ny bryggd var under tillverkning, till vilken det fanns olika tankar om möjliga etiketter, föll det sig naturligt att sammanföra Belfrage och Lundell. Det visade sig vara ett mycket lyckat möte mellan de två.

Äpple & päronmust

Äpple & päronmust med etiketten Granny Peary

Genom skapandet av tavlan Granny Pear har Lundell nu givit Parklivs senaste tillskott i mustfamiljen en etikett. Musten görs med 4/5-delar äpple och 1/5-del päron, varav den senare bidrar med en generös och läcker fruktsötma som väl balanserar den tydliga äppelsyran. Olle Belfrage själv säger att han inte räknat med att päronen skulle få ett sådant stort genomslag i smaken trots sin ringa andel och planerar redan nästa omgång. Själv finner jag resultatet oklanderligt. Självklart fanns Olle Belfrage på plats och presenterade musten för vernissagens många besökare som kommit för att gratulera och beskåda. Mer information om Patrik Lundell och hans konst finner du via www.patriklundell.com och Parkliv nås via Parkliv.nu

Nedan bjuder jag på ett litet galleri från gårdagens vernissage. Tavlorna hänger i sex veckor framöver på Linnégatan 9-11 i Stockholm och bör absolut ses.

Andreas Kjörling, prisbelönt författare & sommelier med intresse för konst och nätverk

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CAPTCHA *